Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Veiligheid en arbo

Het is cruciaal dat alle OMO scholen voor leerlingen en medewerkers veilige scholen zijn. Daarom is in het jaar 2012 binnen alle OMO-scholen veel gebeurd op het gebied van Veiligheid en Arbo.

Gebaseerd op een in 2011 uitgevoerde Quick Scan is besloten om in het voorjaar van 2012 bij alle OMO-scholen een inventarisatie uit te voeren naar de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Tijdens de inventarisatie is door de scholen gekeken naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, machineveiligheid, registratiesystemen en veiligheidsinformatie.

In het najaar van 2012 is een informatiebijeenkomst georganiseerd waarbij facilitair managers en preventiemedewerkers van de scholen praktische handvatten kregen uitgereikt en waarin het gebruik van ‘Chemiekaarten Online’ en de ‘Arboscan VO’ is toegelicht. Mede naar aanleiding van de informatiebijeenkomst is in november 2012 het OMO-kennisnetwerk Veiligheid en Arbo opgericht. Door middel van dit kennisnetwerk kunnen alle scholen specifieke veiligheidsinformatie opvragen, aanbieden en met elkaar delen.

De laatste maanden van 2012 hebben alle scholen hard gewerkt om alle RI&E’s te actualiseren en vervolgens te laten toetsen door een gecertificeerde toetser.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)