Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO-prijzen

In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag stimuleren door middel van het uitreiken van OMO-prijzen voor werkstukken. Deze werkstukken helpen de leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling en bereiden hen voor op hun vervolgopleiding.

In gezelschap van familie, vrienden, docenten en schoolleiders hoorden de genomineerden op 14 en 15 juni 2012 wie er tot winnaars werden uitgeroepen voor de OMO-prijs vmbo-mavo of voor de OMO-profielwerkstukprijs. De winnaars ontvingen een bedrag van 1.600 euro; de andere genomineerden ontvingen een bedrag van 400 euro.

OMO-prijs vmbo-mavo

De beoordelingscriteria voor de OMO-prijs vmbo-mavo zijn de mate van toespitsing op vervolgopleiding en/of beroep, het uitstijgen boven de gegeven opdracht en de wijze en vormgeving van de presentatie, onder andere de mate van originaliteit.

In de categorie beroepsgerichte leerweg won Eefje van Stokhem, leerling van het Munnikenheide College in Etten-Leur. Zij maakte een perfect verzorgd stageverslag over haar stageperiode bij H&M. Winnaar in de categorie gemengde leerweg was een leerling van het Carolus Borromeus College in Helmond: Jasper Claessens voor zijn sectorwerkstuk waarvoor hij een DMX-scanner ontwierp en maakte.

OMO-profielwerkstukprijs

Beoordelingscriteria voor deze prijs zijn de integratie van vakken, een relatief nieuwe visie als resultaat en de wijze en vormgeving van de presentatie, onder andere de originaliteit. De jury legde dit jaar bij de beoordeling van de werkstukken, extra het accent op de getoonde onderzoeksvaardigheden van de leerlingen.

In de categorie havo ging de hoofdprijs naar Louelle van Rens, leerling van het Theresialyceum in Tilburg, voor haar indrukwekkende werkstuk met de titel ‘Dystopian fiction, featuring "Nineteen Eighty-Four" and "The Hunger Games"’. Het profielwerkstuk van Rayna de Wit en Cas van der Putten, leerlingen van het Peellandcollege in Deurne, werd als beste beoordeeld in de categorie vwo. Zij hebben een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar antibiotica en resistentie bij bacteriën.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)