Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Er zijn 10 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Personeel in kerncijfers

Dit hoofdstuk toont de grafische weergave van een aantal personele kengetallen die betrekking hebben op het kalenderjaar 2012.

Grootte personeelsbestand

Het totale personeelsbestand van de scholen en het OMO-bureau in 2012 bedraagt 6.868 personeelsleden (circa 5.636 fte). De respectievelijke instroom- en uitstroom bedraagt 766 en 878 personen.

Leeftijdsverdeling personeelsbestand

De verdeling van alle personeelsleden van alle personeelscategorieën in 2012 werkzaam bij Ons Middelbaar Onderwijs ziet er als volgt uit:

Onderverdeling personeelsbestand

De verdeling van het personeelsbestand naar fulltime-parttime, soort dienstverband (vast-tijdelijk), en verhouding vrouw-man is als volgt:

Verdeling functiecategorieën

De totale omvang van 5.636 werktijdfactor (fte) geeft, procentueel verdeeld over de diverse functiecategorieën, het volgende beeld:

Functiemix

De afspraken rond de functiemix maken deel uit van het Convenant LeerKracht van Nederland (VO), gesloten op 1 juli 2008. Op basis van dit convenant wordt extra  geïnvesteerd in de beloning van leraren en de aantrekkelijkheid van het beroep.

Onderzoeken eigen risicodragerschap en personele bezetting

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs is eigenrisicodrager voor de uitkeringen en re-integratie van uitkeringsgerechtigden in het kader van de WW, Wovo (Werkloosheidsregeling Onderwijspersoneel VO) en de WGA (regeling Werkhervatting Gedeeltelijk

Talent naar de top

Bij vereniging Ons Middelbaar Onderwijs is het aantal vrouwelijke schoolleiders sinds 2010 gestegen van 18% naar 33%. Toch blijft het een uitdaging om een werkgever te zijn met de juiste mix van talenten in de top.

Promotion

ProMotion is het interne Loopbaancentrum voor alle medewerkers van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Medewerkers en leidinggevenden kunnen bij ProMotion terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van loopbaanontwikkeling.

Kennisnetwerken

Als je bij één van de scholen van de vereniging OMO werkt word je gestimuleerd om je professionaliteit verder te ontwikkelen door actief te zijn in kennisnetwerken.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)