Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

2College

www.2college.nl


rector: Ad Poulisse

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Durendael, Oisterwijk
  • Cobbenhagenlyceum, Tilburg
  • Cobbenhagenmavo, Tilburg
  • Wandelbos, Tilburg
  • Ruiven, Berkel-Enschot
  • Jozefmavo, Tilburg
  • Vluchtelingen, Oisterwijk

Het onderwijs van 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. Er wordt gezocht naar een balans tussen onderwijs gericht op het halen van een diploma en persoonlijkheidsvorming. De ambitie van 2College is dat elke leerling altijd verder komt, een diploma haalt en leiding leert geven aan zichzelf.

In 2012 heeft de school de licentie gekregen voor het technasium op het Cobbenhagenlyceum, als enige in de regio Tilburg. Op Durendael en Cobbenhagenlyceum zijn twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het international baccalaureat-programma. Daarnaast is in 2012 het Ruiven gestart met de begeleiding van LWOO-leerlingen en groeit het aantal leerlingen dat voor de wetenschapsklas kiest op Durendael.

2College is mede kartrekker van de academische opleidingsschool Tilburg. De inspectie beoordeelde alle opleidingen op de scholen van 2College in 2012 weer positief.

Verder is er in 2012 grote voortgang geboekt in de huisvesting van 2College. Zo kwamen in februari 13 extra lokalen voor de locatie Durendael gereed. Bovendien is inmiddels zeker dat eind 2013 de nieuwbouw is gerealiseerd voor 400 leerlingen van de Cobbenhagenmavo. En voor de Jozefmavo is er zekerheid over vernieuwbouw van een pand aan de Gimbrèrelaan.


pagina opties

Mijn OMO verslag (0)