Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Baanderherencollege

www.bhcvmbo.nl
www.bhcpraktijkonderwijs.nl


directeur: Leon Spaan

opleidingen: vmbo, praktijkonderwijs

locatie:

  • Boxtel

Het Baanderherencollege huisvest een VMBO- en een PRO-school. Het VMBO biedt onderwijs aan zo’n 680 leerlingen, het PRO aan 150 leerlingen. Het managementteam is vernieuwd met een nieuwe sectordirecteur en drie nieuwe teamleiders. In het tussentijds kwaliteitsonderzoek krijgt de school complimenten over de voortgang van de verbeterplannen in verband met het versterkt toezicht voor het VMBO sinds 2011. Tegelijkertijd krijgt de school een hernieuwde opdracht van de inspectie: versterking van leerling- en kwaliteitszorg binnen het VMBO. Voor het PRO is er een basisarrangement maar gelden vergelijkbare aandachtspunten, hoewel de resultaten van het PRO goed zijn.

Er is een grote betrokkenheid en inzet van medewerkers voor de leerlingen en voor ‘hun’ school. In 2012 zijn belangrijke stappen gezet:

  • doorontwikkeling van de handelingsplannen voor schoolverzuim en leerlingenzorg in het algemeen;
  • start met RTTI, een systeem voor ijking van determinatie via toetsen;
  • creëren van grotere open ruimtes voor alle beroepsgerichte programma’s en cultuurvakken, waardoor flexibeler onderwijs mogelijk is;
  • ontwikkeling van een nieuw schoolplan met daarin onder meer aandacht voor adaptief onderwijs. ‘Je telt mee op het BHC’ geeft aan dat de school de relatie met stakeholders belangrijk vindt.

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)