Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Duhamel College

www.duhamelcollege.nl


directeur: Edward de Gier (sinds oktober 2012, daarvoor Ad Machielse)

opleiding: vmbo

locatie:

  • ‘s-Hertogenbosch

Het Duhamel College is een vmbo-school voor de leerling die wil leren met hoofd, hart en handen. Duhamel werkt met een zorgvuldig handelingsplan, een nauwkeurig en up-to-date leerlingvolgsysteem en een duidelijke structuur. De school ademt een sfeer van rust en regelmaat waar iedereen zich veilig voelt. Een kernteam zorgt voor korte lijntjes waardoor personeel, budget en leerlingzorg strak geregeld zijn.

Duhamel is kleinschalig van opzet, daarom is ICT overal nauw bij betrokken. Door intensieve samenwerking vinden leerlingen drempelloos hun weg naar het mbo en bedrijven in de buurt. Door hard werken en enthousiasme van het schoolteam zijn er aanzienlijke minder voortijdig schoolverlaters. Volgens de Inspectie is het kader- en basisonderwijs op orde. In 2012 was het slaagpercentage 95 procent. De school is financieel gezond.

Na de start in 2011 met het Vakcollege Techniek is in 2012 het vakcollege Mens & Dienstverlenen (voorheen Zorg & Welzijn) van start gegaan met 23 leerlingen.

Sinds 2010 werkt Duhamel intensief samen met het Hervion College en Van Maerlant om de toekomstige vmbo-leerling een breder aanbod te bieden in een nieuw Stedelijk College 's-Hertogenbosch.

 

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)