Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Hervion College

www.hervion.nl


directeur: Edward de Gier (sinds oktober 2012, daarvoor Hub. Quaedflieg)

Opleiding: vmbo

locaties:

  • Hervion College, 's-Hertogenbosch
  • Van Maerlant, 's-Hertogenbosch

Het Hervion College is een vmbo-school met twee locaties. Op de locatie Van Maerlant wordt vooral leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) verzorgd en/of onderwijs aan leerlingen met een beschikking leerlinggebonden financiering (LGF). Op de locatie Hervensebaan wordt onderwijs verzorgd in de Basisberoepsgerichte leerweg (BBL) en Kaderberoepsgerichte leerweg (KBL) in de sector economie.

In 2012 deden de eerste leerlingen eindexamen in het nieuw programma Horeca. De leerlingen uit deze groep hebben niet alleen prima examenresultaten behaald; zij wonnen ook bij de eerste deelname van het Hervion College meteen de landelijke wedstrijd Skills Talents.

De school ziet het als haar taak leerlingen in een veilige en inspirerende leer- en werkomgeving adequaat en eigentijds onderwijs aan te bieden. Daarbij zijn de individuele ontwikkeling van leerlingen en een optimaal toekomstperspectief leidend. Door een uitgekiende zorgstructuur en het werken in teams staat de leerling werkelijk centraal. Het Hervion College heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in onderwijsvernieuwing. De teamstructuur, waarbij het onderwijs en de leerlingenzorg in handen zijn van een vast team medewerkers, leidt ertoe dat leerlingen zich eerder gekend en daarmee ‘thuis’ voelen op school.

Sinds het najaar 2012 is de krachtenbundeling tussen de locaties van het Hervion College en het Duhamel College in een stroomversnelling gekomen, waardoor een breed en aantrekkelijk aanbod van (beroeps-)opleidingen in de sectoren Techniek, Zorg & Welzijn en Economie gerealiseerd kan worden. Hierin ziet de school een uitgelezen kans voor haar leerlingen om hun talenten nog betere ontwikkelkansen te bieden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)