Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jeroen Bosch College

www.jrl.nl


rector: Lian Derks

opleidingen: vwo, havo, vmbo-t

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Jeroen Bosch College (JBC) ondersteunt leerlingen in de groei naar eigen individualiteit. Binnen een krachtige leeromgeving kunnen leerlingen hun talenten ontdekken en kansen grijpen. In de begeleiding zijn aandacht en zorg op elk kind toegesneden. Het eigentijdse onderwijs vindt er plaats in een open en vriendelijke sfeer.

Het Jeroen Bosch College biedt op zowel de havo als het vwo het Technasium aan. Leerlingen werken in projecten voor opdrachtgevers buiten de school. Ook profileert het JBC zich met het geven van PLUS-uren: persoonlijke begeleiding bij leren en leven met als doel uitval te beperken en met het accent op studie. Deze uren worden ingezet voor extra ondersteuning in de verschillende vakken en voor een extra aanbod buiten het reguliere curriculum.

In het jaar 2012 is er, onder aansturing van een nieuwe rector, veel tijd en aandacht besteed aan de kwaliteit van het onderwijs. Er is gewerkt aan het organiseren van de randvoorwaarden voor hoogwaardig onderwijs aan leerlingen en tegelijkertijd aan een uitdagende werkomgeving voor de medewerkers. De inspanningen van alle medewerkers hebben bijgedragen aan basisarrangementen voor alle schoolsoorten. De onderwijsinspectie heeft vertrouwen in de kwaliteit van het Jeroen Bosch College. Verder is in 2012 de nieuwe R&D-ruimte van het Technasium geopend.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)