Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Kwadrant Scholengroep

www.kwadrant-sgr.nl


rector: Titus Frankemölle

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Hanze College, Oosterhout
  • Cambreurcollege, Dongen

Kwadrant Scholengroep biedt leerlingen de kans om zich optimaal te ontplooien waarbij kennis, vaardigheden en houding in evenwicht zijn. De beide scholen in Dongen en Oosterhout bereiden de leerlingen voor op een verantwoorde en succesvolle keuze voor MBO, HBO of WO. Een platte organisatie, ingericht met resultaatverantwoordelijke teams, zorgt voor betrokkenheid van zowel medewerkers als ouders en leerlingen, die ieder een eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid kennen.

Kwaliteitszorg neemt een elementaire positie in. Speerpunten daarbij zijn resultaten, verhouding schoolexamen en centraal examen, begeleiding en zorg, maar ook personeelsbeleid, oudertevredenheid en leerlingenparticipatie.

Naast reguliere lessen worden leerlingen uitgedaagd om te werken met workshops, stages, werkstukken, presentaties en projecten. Tweetalig onderwijs wordt zowel op het VWO als op het Havo aangeboden. Voor elke leerweg heeft de school het basisarrangement van de onderwijsinspectie. Passend onderwijs, contacten met bedrijfsleven en huisvesting, vooral van het Cambreur College, zijn belangrijke aandachtsvelden. Financieel is de school gezond, het aantal leerlingen stabiliseert en het ziekteverzuim is relatief laag.

De school staat met beide benen in de Brabantse samenleving. Ook in economisch moeilijke tijden is iedereen als vanzelfsprekend bereid een extra steentje bij te dragen aan goed en uitdagend onderwijs.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)