Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Lyceum Bisschop Bekkers

www.bbekkers.nl


rector: Peter Smetsers

opleidingen: vwo, havo

locatie:

  • Eindhoven

In 2012 is het nieuwe schoolplan 2012-2016 vastgesteld en zijn vier werkgroepen gestart met de uitwerking van de speerpunten onderwijsbeleid, leerlingbegeleiding en mentoraat, internationalisering en toepassing van digitale hulpmiddelen.

De eerste resultaten zijn:

  • een betere praktijk voor beoordelen en determineren zodat leerlingen de best passende leerweg doorlopen;
  • versteviging van het mentoraat;
  • meer uitwisselingen met buitenlandse scholen en de eerste stappen naar een internationaal perspectief in (vrijwel) alle schoolvakken;
  • inzet van digitale hulpmiddelen vooral vanuit didactisch oogpunt en daar waar de gebruikers voordeel kunnen bereiken.

Opnieuw is de focus gelegd op de boodschap ‘kleine school, groot resultaat’: door persoonlijke aandacht een plezierige leeromgeving en goede (examen)resultaten realiseren. De score van Lyceum Bisschop Bekkers in het Volkskrantonderzoek van december (van onderwijssocioloog Jaap Dronkers) - een negen voor zowel havo als vwo- wordt gezien als een bevestiging voor deze aanpak.

De stijgende lijn in de instroom van nieuwe leerlingen is in 2012 voortgezet. De verjonging van het personeelsbestand, het clinic-programma met o.a. musical, robotica en sport, de bèta-activiteiten en de culturele evenementen hebben, samen met een gerichte PR, bijgedragen aan een positieve uitstraling van het Lyceum.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)