Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maaslandcollege

www.maaslandcollege.nl


rector: Jacq. van Meegen

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • Oss

Het Maaslandcollege is een moderne kwaliteitsschool met een internationale oriëntatie. Het motto van de school is “grenzen verleggen”, dat zowel letterlijk als figuurlijk kan worden opgevat. Iedere leerling wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en daarmee zijn of haar talenten te ontwikkelen.

Het Maaslandcollege profileert zich in Oss en omgeving als een kwaliteitsschool, met een specialisatie in tweetalig onderwijs en een hoogwaardige β-opleiding. Daarnaast wordt een gevarieerd programma voor sport en cultuur aangeboden en zijn er internationale uitwisselingen. In 2012 zijn de voorbereidingen getroffen om in 2013 de vwo-researchopleiding uit te bouwen tot een categorale vwo-opleiding. De nadruk ligt hierbij op academische vaardigheden om de succeskans in het universitair vervolgonderwijs optimaal te laten zijn.

2012 is een jaar van hoogtepunten geweest. Zo bestond de school 65 jaar. Dat is gevierd met onder andere een groot toneelstuk over de geschiedenis van het Maaslandcollege. In totaal 40 docenten en leerlingen hebben deze productie een aantal avonden ten tonele gevoerd. Verder hebben maar liefst 385 nieuwe leerlingen zich op het Maaslandcollege ingeschreven, waarmee het leerlingenaantal is gegroeid tot 1720. De verwachting is dat deze groei zich doorzet. Naast goede examenresultaten (op de mavo is op één leerling na 100% geslaagd) is aan 100 leerlingen het internationaal baccalaureaat uitgereikt. Ook voor de Derde Wereld hebben leerlingen enthousiast gewerkt. Er is 18.500 euro opgehaald voor een project in Nepal.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)