Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o.

www.sgboz.nl


rector: Marcel van Loo

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • Mollerlyceum Bergen op Zoom
  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht
  • ’t R@velijn, Steenbergen

De OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o is een sterke onderwijsspeler in de regio en profileert zich als kansenschool. Kenmerkend zijn de kleinschaligheid van de organisatie, de kwaliteit van onderwijs en de leerlingbegeleiding. De scholen werken hierbij vanuit een grote zelfstandigheid en een individuele ontwikkelingsgang. Dit leidt binnen elke school tot een eigen cultuur, herkenbaarheid en een onderscheidende inkleuring van de onderlinge beleidsafspraken.

In het kalenderjaar 2012 is er veel gebeurd in onze scholengroep. Belangrijke ontwikkelingen waren:

Modelschool

Het project ‘van masterplan tot modelschool’ (zie onze website) kent een voorspoedig verloop en levert op het gebied van instroom veel resultaat op.

Nieuwbouw

In Ossendrecht is in oktober 2012 een gloednieuw en modern gebouw betrokken.

E-learning

Binnen de scholengroep is een serieuze start gemaakt met digitaal onderwijs. Op ’t R@velijn zijn de brugklassen in 2012 gestart met onderwijs via de tablet. Aankomend schooljaar zal het Mollerlyceum dit voorbeeld volgen.

Sport

Sport speelde ook het afgelopen jaar weer een belangrijke rol. De scholen binnen de scholengroep zijn topsportvriendelijk en hebben een goede samenwerking met het CIOS en het Olympisch Netwerk Brabant.

High Performance Schools

Het ZuidWestHoek College is aangesloten bij het prestigieuze High Performance Schools-traject en bereidt daar de implementatie van voor.

Onderwijskundig model

Het Mollerlyceum bereidt een wezenlijke revitalisering van het onderwijskundig model voor en de vormgeving daarvan in de eigen organisatie.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)