Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Roncalli Scholengemeenschap

roncalli.mwp.nl


rector: Ludo Heesters

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locatie:

  • Bergen op Zoom

Roncalli stimuleert met een vooruitstrevende onderwijsaanpak dat haar 1.200 leerlingen, naast het opdoen van de benodigde kennis, ook persoonlijke ontwikkeling doormaken. De competenties die bepalend zijn voor succes in vervolgonderwijs en de verdere loopbaan zijn: het geleidelijk leren omgaan met zelfstandigheid, leren samenwerken en leren verantwoordelijkheden te dragen.

De school verkeert in een fase waarin de kwaliteit in de brede zin van het woord door vele medewerkers wordt opgepakt: reken- taal- en toetsbeleid wordt geïmplementeerd en t.a.v. kwaliteitszorg wordt gewerkt aan borging van vele bedrijfsprocessen. Roncalli academie, Roncalli Kwaliteitssysteem (RKS volgens ISO 9001), Dalton, hoogbegaafden-onderwijs en de functiemix zijn een paar voorbeelden van onderwerpen waar hard aan gewerkt wordt.

Het hoogbegaafden-onderwijs krijgt een vervolg i.s.m. het CBO Antwerpen. In 2012 heeft het Roncalli de Junior Musical Class en het vak Spaans uitgebreid naar een volgend leerjaar. Cambridge English wordt eveneens gecontinueerd. Verder heeft Roncalli in 2012 het officiële Dalton-predicaat ontvangen. Met binnen- en buitenschoolse activiteiten is uitgebreid aandacht voor de protestants-christelijke en katholieke identiteit.

Ook met betrekking tot huisvesting heeft Roncalli niet stilgezeten: De lift in de hal, de binask-lokalen, de kantine-uitbreiding en semi-permanente bouw van acht lokalen zijn inmiddels gerealiseerd en in gebruik genomen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)