Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rythovius College

www.rythoviuscollege.nl


rector: Frans Claassens

opleidingen: gymnasium, atheneum, havo, mavo

locatie:

  • Eersel

‘Accent op jouw talent’, dat is waar het Rythovius College voor staat. De school realiseert dat door het aanbieden van talentenstromen voor Kunst, Sport en Science (inclusief het technasiumvak Onderzoeken & Ontwerpen) in de onderbouw. Ook de Gymnasiumafdeling van de school en het aanbod van Anglia bieden mogelijkheden voor leerlingen om hun talenten te ontwikkelen. In de bovenbouw is er een breed onderwijsaanbod, met vele mogelijkheden voor leerlingen: naast de “gewone vakken” biedt de school vijf kunstvakken als examenvak aan, en zijn er examenmogelijkheden in sport op Mavo en Havo.

In 2012 kende de school goede aanmeldingen; de school telt nu ruim 1300 leerlingen. De examenresultaten waren bovengemiddeld. In onderwijskundig opzicht is de keus gemaakt om in leerjaar 1 te starten met vwo-brugklassen, om zo leerlingen sneller aan te spreken op hun talenten.

Samen met zorginstellingen en andere scholen in de regio is een project gestart om leerlingen een goed beeld te bieden van werken in de zorg – dit met het oog op een dreigend tekort aan personeel in die sector in de komende jaren.

Met het Kempische bedrijfsleven is een website gebouwd waarop leerlingen en bedrijven elkaar ontmoeten voor zaken zoals stages, bedrijfsbezoeken en informatie over banen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)