Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Sint-Janslyceum


www.sjl.nl


rector: Toine Veuger

opleidingen: vwo, havo, mavo

locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Sint-Janslyceum opende zijn deuren op 10 december 1918. De school bestaat dus bijna 100 jaar en heeft een zeer rijke traditie en een stevig fundament in de regio. De school wil leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst door hen een positieve en veilige leeromgeving te bieden.

Door het grote aantal aanmeldingen voor de brugklas gedurende de afgelopen twee jaren (485 en 528) is na een schoolbrede discussie besloten het aantal leerlingen dat tot de brugklas wordt toegelaten te beperken tot 400. Helaas kan daardoor het principe van de keuzevrijheid voor leerlingen en ouders bij het zoeken naar een passende school niet meer gehanteerd worden. Het totaal aantal leerlingen (2.387) is zodanig dat een verdere groei van het aantal leerlingen niet mogelijk is. Via loting door een notaris wordt bepaald welke leerlingen een andere school moeten kiezen.

De reeds tien jaar durende voorbereidingen voor de (uiterst noodzakelijke) uitbreiding van het gebouw hebben tot op heden nog niet geleid tot een daadwerkelijke uitbreiding.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)