Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl


rector: Tomas Oudejans

opleidingen: gymnasium, vwo, havo

locatie:

  • Tilburg

Uniek aan het Theresialyceum is de driejarige brugperiode. Hierdoor wordt de keuze havo of vwo uitgesteld. Want wie weet met 12 jaar al precies wat je wil worden en waar je talenten liggen? In die drie jaren is er wel het nodige maatwerk met een uitgebalanceerd systeem van ingeroosterde keuzevakken en begeleidingslessen of combinaties.

Op het Theresia worden leerlingen gestimuleerd een actieve houding aan te nemen; tot het examenjaar bieden we daarom dan ook allerlei extra activiteiten aan. Leerlingen die meer in hun mars hebben kiezen extra uitdagingen zoals Grieks en Latijn, Spaans of Informatica, maar kunnen ook tijdelijk begeleiding van bijv. Frans of Wiskunde krijgen. Buiten de lessen om zijn er culturele activiteiten zoals cursussen drama of mode en het schoolorkest.

Voor hoogbegaafden is er een apart programma waarbij een deel van de gewone lessen vervangen wordt door eigen maatwerk. In de bovenbouw worden verrijkingsmodules geboden zoals Cambridge English, 3D-printing, film & fotografie en debat. Het grootste deel van de deze 20 modules volgen havo en vwo-leerlingen overigens gezamenlijk.

De saamhorigheid op het Theresialyceum is groot en de sfeer is uitstekend. Dat blijkt ook uit de leerlingtevredenheid. Voor beide afdelingen zijn er hoge examenresultaten, met veel leerlingen die extra vakken hebben gekozen, en bovengemiddelde resultaten op hbo en universiteit.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)