Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Elos - grensverleggend onderwijs

Eind 2004 is, tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU, het Elos onderwijsconcept van start gegaan. Scholen die Elos aanbieden zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun curriculum en geven leerlingen de mogelijkheid twee talen op hoog niveau te leren. Leerlingen worden optimaal voorbereid op de internationale samenleving door het verwerven van Europese competenties; de niveaus daarvan zijn gebaseerd op het Common Framework for Europe Competence (CFEC), dat is ontwikkeld binnen het Europese Elos netwerk. Het Elos-netwerk op Europees niveau bestaat uit ongeveer 250 scholen in 17 landen.

Eind 2011 heeft OMO het coördinatorschap van Elos Europa, en daarmee het penvoerderschap van het vierde Europese project Elos, overgenomen. Dit drie jaar durend project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en heeft als doel Elos als internationaal erkend kwaliteitskeurmerk op de kaart te zetten. Het Nederlandse Elos-netwerk bestaat momenteel uit 39 scholen voor vmbo, havo en vwo, waarvan vijf OMO-scholen. Dit netwerk wordt gecoördineerd door het Europees Platform dat tevens Nederland vertegenwoordigt binnen Elos Europa.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)