Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

De Nieuwste School

Op 1 augustus 2005 heeft De Nieuwste School in Tilburg haar deuren geopend.

De beginfase verliep niet zonder slag of stoot. In het najaar van 2009 is met de MR van de school afgesproken het onderwijs van DNS tweejaarlijks door een commissie onder wetenschappelijke leiding te laten evalueren. Het eerste onderzoek onder leiding van de Eindhoven School of Education is in 2012 afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat de rationaliteit van het onderwijsconcept van De Nieuwste School is toegenomen ten opzichte van een aantal jaar geleden. De eerste signalen wijzen erop dat de ‘claims’ van destijds op het onderwijsconcept terecht lijken. Het onderzoek zal over twee jaar nogmaals worden uitgevoerd.

In 2004 heeft toenmalig minister Van der Hoeven voor de duur van zeven jaar afwijkingen van de reguliere wet- en regelgeving toegestaan voor De Nieuwste School. Per 1 augustus 2012 is deze experimenteertermijn beëindigd. De Nieuwste School blijft met haar huidige onderwijsconcept en organisatievorm bestaan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)