Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO-veiligheidsmonitor

De OMO-veiligheidsmonitor is een instrument dat het mogelijk maakt de sociale veiligheidssituatie binnen de school te analyseren, op grond van de uitkomsten veiligheidsbeleid te ontwikkelen en dit beleid op effectiviteit te meten. Uitgangspunt voor de analyse zijn vragenlijsten die worden ingevuld door leerlingen, docenten en onderwijsondersteunend personeel. Deze monitor is speciaal voor OMO ontwikkeld met als uitgangspunten focus op preventie en aandacht voor pro-sociaal gedrag.

In de periode 2008-2012 hebben de scholen de mogelijkheid gehad één keer per twee jaar kosteloos deel te nemen aan de veiligheidsmonitor. Op basis van de ervaringen met het instrument in de voorgaande jaren is in 2012 besloten de OMO-Veiligheidsmonitor in stand te houden en in 2014, 2016 en 2018 opnieuw voor álle scholen gelijktijdig af te nemen. Het tussenliggende jaar (2013) zal worden gebruikt voor het doorvoeren van enkele verbeteringen aan de vragenlijsten en de rapportage.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)