Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Professionalisering leraren en schoolleiders

Er gebeurt veel rondom het thema professionalisering van leraren en schoolleiders. Op sector-, verenigings- en schoolniveau bepaalt dit thema voor een substantieel deel onze agenda. De beroepsgroep zelf is actief bezig met de structurele vormgeving, en wetenschappers doen volop onderzoek naar de effecten van professionalisering. Tenslotte staat specifiek de professionalisering van leraren hoog op de politieke agenda.

In 2012 zijn alle ontwikkelingen rond dit thema in kaart gebracht en is voor 2013 een professionaliseringsagenda opgesteld. Vanuit de afspraken tussen werkgevers en het ministerie van OCW is extra budget beschikbaar gekomen. Bekeken wordt op welke wijze dit ingezet kan worden voor de (aankomend) leidinggevenden in de scholen. In 2012 is een human development programma van start gegaan waarin schoolleiders vanuit een zelfevaluatie werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)