Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Academische opleidingsscholen

OMO-scholen werken intensief samen met opleidingsinstituten om studenten een krachtige leeromgeving te bieden in de schoolpraktijk. Daarnaast wordt in deze academische opleidingsscholen (AOS) onderzoek verricht door studenten en docenten ten behoeve van schoolontwikkeling. In 2012 is de verankeringsfase gestart. In de periode tot 2016 wordt de samenwerking met de opleidingsinstituten geoptimaliseerd en geïntensiveerd vanuit het gemeenschappelijk belang de kwaliteit van startende docenten steeds verder te verbeteren. Daarnaast vormt de AOS ook een leeromgeving voor de professionalisering van zittende docenten.

Ons Middelbaar Onderwijs participeert in drie academische opleidingsscholen in Brabant:

  • AOS West in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam, Fontys Leraren Opleiding Tilburg en de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg;
  • AOS Tilburg in samenwerking met Fontys Leraren Opleiding Tilburg en de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg;
  • AOS Oost in samenwerking met Fontys Leraren Opleiding Tilburg, Eindhoven School of Education, Instituut voor Leraar en School van de Radboud Universiteit en ILS-HAN.

In totaal zijn drie hbo-opleidingen betrokken bij de academische opleidingsscholen (Fontys, HAN en HR) en drie universiteiten (ESoE, ILS-RU en ULT). Per jaar vinden bij elke genoemde AOS circa tweehonderd studenten een leerwerkplek.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)