Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Samenwerking Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) en de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) hebben in 2012 een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking bij professionalisering van docenten via kennisnetwerken. Goed onderwijs vraagt om competente docenten die hun vak steeds bijhouden. Docenten bij de scholen van OMO worden daarom gestimuleerd om hun professionaliteit verder te ontwikkelen, onder andere door actief te zijn in kennisnetwerken met collega’s van binnen en buiten de school. De OU gaat dit netwerkleren begeleiden en kan zorgen voor moderne vormen van professionalisering die voldoen aan de eisen die het nieuwe lerarenregister stelt.

De Open Universiteit onderschrijft het belang van voortdurende professionalisering van docenten. Daarom ontwikkelt en verzorgt de OU, onder de noemer Lerarenuniversiteit, specifiek voor docenten een scholings-en professionaliseringsaanbod. Als instituut voor afstandsonderwijs beschikt de OU over expertise op het gebied van digitale (leer)netwerken en blended learning: een combinatie van traditioneel (klassikaal/fysiek) onderwijs en nieuwe online ontwikkelmogelijkheden. Beide kunnen ingezet worden in de informele en formele leerprocessen van professionals. De OU kan een waardevolle bijdrage leveren aan de inrichting en vormgeving van professionaliseringsprocessen van docenten van OMO die passen bij de eisen van het nieuwe lerarenregister.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)