Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

ICT in het onderwijs

ICT ondersteunt de docent in de les. Slimme technologische oplossingen kunnen zorgen voor de aansluiting bij een moderne manier van werken en leren. Bij OMO zijn diverse projecten geïnitieerd op het snijvlak van het primaire proces en ICT. Een van die projecten is ECK: een samenwerking tussen school, uitgever en de ELO-distributeur om te komen tot het zo efficiënt mogelijk aanbieden van digitale leermiddelen, inclusief koppeling met cijferadministratie, aan de leerling.

OMO is onderhandelingen gestart met De Rode Planeet, leverancier van Wintoets. Medio 2012 zijn de onderhandelingen afgerond en de contracten getekend. Scholen kunnen nu Wintoets, een hulpmiddel voor het maken en afnemen van toetsen, gebruiken tegen uitstekende voorwaarden.

Meerdere scholen zijn in 2012 gestart met pilots rondom het aanbieden van een device, zoals een laptop, aan (een deel van) de leerlingen en docenten/personeelsleden. Belangrijk hierbij is het digitaal aanbieden van leermiddelen en dus een duidelijk leermiddelenbeleid. Ook de VO-raad houdt zich met deze problematiek bezig; OMO heeft zitting in de adviescommissie Leermiddelenbeleid.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)