Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

IVO Deurne - Hub van Doornecollege

www.ivo-deurne.nl


rector: Monique van Roosmalen

opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Peellandcollege, Deurne
  • Alfrinkcollege, Deurne
  • Hub van Doornecollege, Deurne
  • De Sprong, Deurne

De leerlingen van De Sprong, Hub van Doornecollege, Alfrinkcollege en Peellandcollege worden tijdens hun middelbare schooltijd voorbereid op een goede, succesvolle start in het vervolgonderwijs, een baan en de maatschappij. De vier scholen realiseerden in 2012 een toename van 50 leerlingen. Met name deelschool De Sprong heeft een flinke groei doorgemaakt.

In 2012 is er een aantal belangrijke ontwikkelingen gerealiseerd:

  • Op het Peellandcollege, school voor havo en vwo, is gestart met vwo Top-klassen. Leerlingen worden uitgedaagd met speciale masterclasses, bijv. kunstbeschouwing, sterrenkunde en Chinese taal en cultuur.
  • Op het Peellandcollege is gestart met een draadloos netwerk, waardoor het onderwijs steeds meer digitaal ondersteund kan worden.
  • Op De Sprong, school voor praktijkonderwijs, is gestart met de integratieklas. Leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen de kans om kennis te maken met en te leren binnen het praktijkonderwijs . Deze pilot is ter voorbereiding op invoering passend onderwijs.

Intern is hard gewerkt aan efficiency van bedrijfsprocessen, het systematisch werken aan kwaliteit en de uitvoering van de functiemix. Het ziekteverzuim op de scholen is met 3 % laag te noemen. Dankzij betrokken medewerkers, die op verantwoordelijke wijze hun taak uitvoeren, hebben de scholen van IVO-Deurne kwalitatief goed onderwijs gerealiseerd in 2012.pagina opties

Mijn OMO verslag (0)