Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Merletcollege - Cuijk, Robijnlaan

www.merletcollege.nl


rector: Paul Metzemaekers

opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo

locaties:

  • Grave
  • Mill
  • Cuijk

Het Merletcollege wil voor zijn leerlingen een waardevolle en inspirerende school zijn. In de dagelijkse omgang met elkaar moet de school daarom voelen als een tweede thuis: veilig, warm, welkom, sfeervol en uitdagend. Die kenmerken laat de school naar voren komen in de lessen en alles wat een leerling daarbuiten op school meemaakt. Op het voortgezet onderwijs groeit de leerling van jongere naar jongvolwassene; een boeiend en cruciaal proces, dat de basis legt voor het latere leven. De school stelt er eer in dat proces succesvol te laten verlopen.

In 2012 heeft de school de primaire doelstelling gerealiseerd om de financiële positie te verbeteren. Daarnaast is het leerlingenaantal stabiel gebleven. Tegen de achtergrond van een licht dalende potentiële leerlingenpopulatie in het voedingsgebied bleef daarmee de aantrekkingskracht van de school gelijk. Tevredenheid was er over de examenresultaten voor nagenoeg alle afdelingen. Echter, het inspectie-oordeel voor de basisberoepsgerichte leerweg van de school in Cuijk was negatief. In reactie daarop is er aan het einde van het jaar een stevig verbeterproces ingezet. De locatie in Mill heeft het predicaat ‘excellente school’ ontvangen.

 pagina opties

Mijn OMO verslag (0)