Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO sg Helmond - Groene Campus

www.omoscholengroephelmond.nl


rector: Hans Schapenk

opleidingen: vwo, havo, vmbo

locaties:

  • Dr.-Knippenbergcollege, Helmond
  • Carolus Borromeus College (ivo-mavo), Helmond
  • Vakcollege Helmond, Helmond
  • Groene Campus (samenwerkingsverband met Helicon), Helmond

Het jaar 2012 kan beschreven worden als “werk in uitvoering”. Op diverse terreinen wordt nieuw beleid ontwikkeld met een ander besturingsmodel, terwijl er ook letterlijk voorbereidend werk plaats heeft gevonden voor de nieuwbouw van het Carolus Borromeus College.

De samenhang tussen de drie deelscholen (Dr.-Knippenberg, Carolus en het Vakcollege) is gegroeid en vindt duidelijk zijn weergave in efficiency en samenwerking. Dankzij gemeenschappelijke kaders (kwaliteitszorg, profilering, personeelsbeleid, PR, ICT) worden de voordelen van samenwerking erkend terwijl de organisatie wel decentraal aangestuurd blijft.

Het Vakcollege(vmbo b-k) werkt hard aan een positieve PR. De eerste zorg was herstel van kwaliteitsnormen. Dankzij uitgebreide scholing en teambesprekingen is de school in 2012 weer op de kaart gezet; 100% van de leerlingen op basis-kader niveau zijn geslaagd.

In 2013 staat talentontwikkeling voor en door de leerlingen centraal. Dankzij theater, dans en muziek wordt gewerkt aan een positieve cultuur voor personeel en leerlingen. Op onderwijskundig terrein is de lijn ingezet van doorontwikkeling van de Vakroute naar techniek breed in de bovenbouw, en het ontwikkelen van een nieuwe afstudeervariant Sport Dienstverlening en Veiligheid (SDV). De samenwerking met de Groene Campus blijft gehandhaafd door delen van het curriculum op de Campus uit te voeren.

Het dr.-Knippenberg profileert zich door in het eerste jaar sportklassen aan te bieden. Deze richting geeft leerlingen de mogelijkheid extra uren LO te krijgen, vaak buiten de school. De groepsdynamiek werkt aanstekelijk en zorgt voor een positieve uitstraling voor leerlingen, ouders en leerkrachten.

Het Carolus Borromeus College werkt hard aan de opstart van de concepten Mavo plus, het Business College en het Hoogbegaafdheidprofiel. In december 2012 is begonnen met de nieuwbouw in de wijk Brandevoort, waar de IVO-mavo in 2014 zal samengaan met het Carolus.pagina opties

Mijn OMO verslag (0)