Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Varendonck-College, Asten

www.varendonck.nl

 
rector: Irma van Nieuwenhuijsen (sinds 1 december 2012, daarvoor Jan van de Rijdt)

opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

locaties:

  • Asten
  • Someren

Het Varendonck-College is een brede streekschool met onderwijs van goede kwaliteit en uitstekende resultaten in een veilig en prettig werk- en leefklimaat. De school kijkt terug op een goed jaar waarin weer veel gebeurd is waar de school trots op kan zijn. Maatwerk is de kern om de leerlingen zo goed mogelijk te bedienen. Dat uit zich in een gevarieerd aanbod en in een organisatie die leerlingen zelfstandigheid leert en ze zo in hun kracht zet.

De eerder ingevoerde brede programma’s in het VMBO (Techniek Breed en Dienstverlening en Commercie) zijn zeer succesvol. Niet alleen zijn deze programma’s populair bij leerlingen en ouders, ook de resultaten mogen er zijn. Bij Dienstverlening en Commercie werd 1,5 punt hoger gescoord dan voor de vernieuwing. Ook de nieuw gestarte MAVO XL bereidt leerlingen goed voor op HAVO of een andere vervolgopleiding.

Op locatie Asten krijgen leerlingen veel keuze in vakken en richtingen en is Keuze Werk Tijd inmiddels een begrip. Het Technasium vormt een succesvol voorbeeld van vernieuwend beta-onderwijs. Al jaren is de school het beste Technasium uit de regio. In 2012 heeft de eerste lichting op HAVO zijn meesterproef (examen) succesvol afgesloten, in 2013 volgt het VWO. Het TTO (tweetalig onderwijs) is inmiddels doorontwikkeld voor de hele onderbouw VWO. Begin 2013 heeft het Varendonck-College zijn predicaat TTO (tweetalig onderwijs) juniorschool verkregen.

 pagina opties

Mijn OMO verslag (0)